Hilda Wijnja

Mijn naam is Hilda Wijnja, eigenaar van Hilda Wijnja Fysiotherapie & sport.
Mijn studie fysiotherapie heb ik aan de hoge school van Amsterdam gevolgd. Voorafgaand de opleiding fysiotherapie heb ik ook een pedagogische opleiding afgerond en bewegingsagogiek gestudeerd. Voordat ik fysiotherapeut ben geworden heb ik 10 jaar met veel plezier in de zorg gewerkt.
De twee factoren die ik erg interessant vind zijn, omgang met mensen en het menselijk lichaam. De twee factoren zijn voor mij doorslaggevend geweest om later opnieuw aan de studie te gaan en de opleiding fysiotherapie te volgen. Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De combinatie van deze twee factoren maken dat ik het vak fysiotherapie prachtig vind en ik met veel passie mijn vak uitvoer.
Zelf heb ik altijd aan de sport shorttrack gedaan. Bij shorttrack club Thialf begonnen, doorgestroomd naar Gewest Fryslân en nationaal team. In 2012 ben ik gestopt met topsport. Vanuit mijn liefde voor de sport ben ik mede mijn eigen praktijk opgestart. Ik vind het belangrijk dat er vanuit de sporter wordt gedacht en daar de behandeling op aan gepast wordt om de sporter zo goed en snel mogelijk van de klacht af te helpen. Mijn behandeling zal passend zijn bij de leeftijd en het niveau van de sporter.
Mijn passie voor de sport shorttrack is nog steeds groot en ben nog altijd betrokken bij de sport. Momenteel ben ik hoofdcoach bij shorttrack gewest Fryslân.

Ik vind het heerlijk om zelf ook te blijven sporten, ik ga een aantal dagen in de week hardlopen. Ik loop tussen de 5 en 42 km. Naast hardlopen pak ik ook de racefiets, doe ik aan kracht oefeningen en ga jaarlijks op wintersport vakantie.
Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik ook werkzaam als fysiotherapeut in gespecialiseerde derdelijns zorg. Ik geef daar fysiotherapeutische zorg aan; jonge kinderen, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking en complex gedrag.
Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en mijn kennis up to date te houden. Ik volg dan ook elk jaar regelmatig cursussen en opleidingen.
Ik werk met veel liefde en passie in de praktijk en hoop u dan ook zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw klacht.
KVK nr: 64651029
AGB code: 04068587
BTW nr: NL109740816B01