Hilda Wijnja

Mijn naam is Hilda Wijnja, eigenaar van Hilda Wijnja Fysiotherapie / Kinderfysiotherapie / Sport.
Mijn studie fysiotherapie heb ik aan de hoge school van Amsterdam gevolgd. Voorafgaand de opleiding fysiotherapie heb ik ook een pedagogische opleiding en bewegingsagogiek gestudeerd. Voordat ik fysiotherapeut ben geworden heb ik 10 jaar met veel plezier in de zorg gewerkt.
Fysiotherapie en de zorg zijn twee factoren die ik erg interessant vind zijn, omgang met mensen en het menselijk lichaam. Deze twee factoren zijn voor mij dan ook doorslaggevend geweest om opnieuw aan de studie te gaan en de opleiding fysiotherapie te volgen. Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Fysiotherapie vind ik een prachtig vak en met veel passie ben ik aan het werk.
Zelf heb ik de sport shorttrack gedaan. Bij shorttrack club Thialf begonnen, doorgestroomd naar Gewest Fryslân en nationaal team. In 2012 ben ik gestopt met topsport. Mijn passie voor de sport shorttrack bleef en ben ik een aantal jaren trainer coach bij shorttrack gewest Fryslân geweest.

Ik vind het heerlijk om zelf ook te blijven sporten, ik ga een aantal dagen in de week hardlopen. Inmiddels heb ik 8 marathons hardgelopen. Naast hardlopen pak ik ook de racefiets of mountainbike, doe ik aan kracht oefeningen en ga jaarlijks op wintersport vakantie.
Vanuit mijn liefde voor sport ben ik mede mijn eigen praktijk opgestart. Ik vind het belangrijk dat er vanuit de persoon wordt gedacht en daar de behandeling op aan gepast wordt om de patiënt zo goed en snel mogelijk van de klacht af te helpen. Mijn behandeling zal passend zijn bij de hulpvraag.
Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik ook werkzaam als fysiotherapeut in gespecialiseerde zorg. Ik geef daar fysiotherapeutische zorg aan; jonge kinderen, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking en complex gedrag.
Ik vind het belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en mijn kennis up to date te houden. Ik volg dan ook elk jaar regelmatig cursussen en opleidingen.

Ik heb in september 2020 de “Gecombineerde Leefstijl Interventie” cursus gevolgd, ik ben sindsdien naast fysiotherapeut ook leefstijl coach.

Per september 2020 ben ik gestart met de 3 jarige masteropleiding “kinderfysiotherapie”
Ik werk met veel liefde en passie in de praktijk en hoop u dan ook zo goed mogelijk te kunnen helpen bij uw klacht.
KVK nr: 64651029
AGB code: 04068587
BIG: 39924722104
BTW nr: NL109740816B01